Lajmet e fundit

Mbyllja e Eventit “Eksperienca e Përdoruesit” me klientët e QKR - 03-05 qershor 2015

Aleat Shpk, mbylli eventin “Eksperienca e Përdoruesit”, të organizuar në bashkëpunim me Qendrën Kombëtare të Regjistrimit (QKR), që u zhvillua në harkun kohor 03-11 qershor 2015, në laboratorin e Qendrës Protik.

Qëllimi i këtyre sesioneve ishte prezantimi i shërbimeve të reja elektronike të Qendrës Kombëtare të Regjistrimit, duke u loguar në platformën qeveritare eAlbania, të cilat do të bëhen gjithashtu të aksesueshme duke përdorur shërbimet eALEAT si dhe pajisjet fizike Aleat që bëjnë të realizueshme këto shërbime.

Më shumë
event0 Eventi “Eksperienca e Përdoruesit” me klientët e QKR 03-05 qershor 2015

Aleat Shpk, nisi eventin “Eksperienca e Përdoruesit”, në bashkëpunim me Qendrën Kombëtare të Regjistrimit (QKR), e cila ka një kohëzgjatje 03-05 qershor 2015, në ambjentet e Qendrës Protik.

Qëllimi i këtij eventi është testimi dhe konkretizimi me shembuj praktikë i shërbimeve eALEAT (autentifikim i sigurtë dhe nënshkrim elektronik) në procedurat që bizneset kryejnë në Qendrën Kombëtare të Regjistrimit (QKR) nëpërmjet portalit qeveritar e-Albania (www.e-albania.al).

Më shumë
informim1 Fushata Informuese me Sektorin Privat - 26 maj 2015

Aleat Shpk, nisi Fushatën Informuese me Sektorin Privat “Nënshkrimi elektronik dhe shërbimet e besuara në Sektorin Privat”, sesionet mbahen në ambjentet e Qendrës Protik nga data 26 maj - 16 qershor 2015.

Seanca e parë u zhvillua më 26 maj 2015, dhe pati si qëllim informimin e sektorit privat në lidhje me përfitimet nga shërbimet e reja të sigurta eALEAT, të cilat lejojnë perdorimin e shërbimeve elektronike të besuara dhe nënshkrim elektronik të kualifikuar me anë të Letërnjoftimit biometrik.

Më shumë
fushata Mbyllja e Fushatës së Ndërgjegjësimit me Institucionet Publike - 20 maj 2015

Aleat Shpk, mbylli me sukses Fushatën e Ndërgjegjësimit me Institucionet Publike “ Nënshkrimi elektronik dhe shërbimet e besuara në Administratën Publike”, 20 maj 2015, në ambjentet e Qendrës Protik.

Kjo fushatë, e shtrirë në harkun kohor 15 prill 2015- 20 maj 2015, pati për qëllim ndëgjegjësimin e administratës publike në lidhje (DAP) me përfitimet nga shërbimet e reja të sigurta eALEAT, të cilat konsitojnë në shërbimet elektronike te besuara dhe nënshkrimin elektronik të kualifikuar.

Më shumë
java e inovacionit Java e Inovacionit, Inovacioni ne Sektorin Bankar – 14 maj 2015

Aleat Shpk, në kuadër të Javës së Inovacionit, ka marrë pjesë në konferencën “Inovacioni në Sektorin Bankar”, organizuar në bashkëpunim me Bankën e Shqipërisë dhe Shoqatën Shqiptare të Bankave , më 14 maj 2015 në ambjentet e Bankës së Shqipërisë.

I ftuar në këtë konferencë, ka qenë gjithashtu prezent Ministri i Shtetit për Inovacionin dhe Administratën Publike, znj. Milena HARITO.

Ky aktivitet kishte për qëllim promovimin e shërbimeve dhe produkteve inovatore në sektorin financiar në vendin tonë.

Më shumë
expo Java e Inovacionit, High-Tech Show, Tirana Expo Center - 11-13 Maj 2015

Ministri për Inovacionin dhe Administratën Publike, Znj. Milena HARITO për të dytin vit radhazi ka organizuar Javën e Inovacionit,10-17 maj 2015, High-Tech Show 11-13 maj 2015 në ambjentet e Tirana Expo Center.

Objektivi i kësaj jave dhe Panairi është promovimi i inovacionit teknologjik në sektorët publik dhe privat.

Aleat Shpk, u prezantua si një ndër pjesëmarrësit e këtij eventi, në vijim të Fushatës Informuese me Institucionet Publike “Nënshkrimi Elektronik dhe Shërbimet e Besuara në Administratën Publike“.

Më shumë
sherbime identiteti Prezantimi i shërbimeve të identitetit eALEAT në 11 Tetor 2014

Platforma eALEAT, platforma më e re dhe e sigurtë në Shqipëri, e mundësuar nga Aleat, është prezantuar me sukses në publik nga Ministria e Inovacionit dhe Administratës Publike dhe Ministria e Punëve të Brendshme të Shqipërisë gjatë Konferencës “Letërnjoftimi, Siguria Juaj për Shërbimet Elektronike”, të mbajtur më 11 Tetor 2014 në Tiranë, Shqipëri. Konferenca ishte një mundësi për të informuar qytetarët, institucionet dhe bizneset për shërbimet elektronike nëpërmjet dokumentit më të sigurtë biometrik, letërnjoftimit elektronik.

Më shumë
policia Drejtoria e Policisë Tiranë - Dorëzimi i Pasaportave, Seksioni Aleat

Drejtoria e Policisë në rrugën "Myslym Shyri", Tiranë, është rinovuar, përkatesisht Zona e Shërbimit Qytetar One Stop Shop, për të shërbyer më mirë qytetarëve shqiptarë. Seksioni Aleat i dorëzimit të Pasaportave biometrike (Proçedurë Normale dhe me Proçedurë të Përshpejtuar Fast Track) është një shërbim thelbësor në këtë Drejtori Policie në shërbim të gjithë qytetarëve të kryeqytetit Tiranë. 

Më shumë
news3 Mirësevini në Java e Inovacionit, 10-16 Maj 2014

"Java e Inovacionit", organizuar nga Ministria e Inovacionit dhe Administratës Publike në javën e tretë të muajit Maj 2014 ka mirëpritur dhe paraqitur Shërbimet e Identitetit eALEAT nga Aleat Shpk.

Gjatë Javës së Inovacionit janë paraqitur shumë projekte dhe ide të tjera të reja. Ajo u hap zyrtarisht më 10 maj 2014 nga Ministri Znj. Milena HARITO në Hotel Tirana International dhe u mbyll me sukses në një ngjarje në Muzeun Kombëtar në Tiranë, Shqipëri.

Më shumë
staf1 Letërnjoftimi Shqiptar dhe Pasaporta Biometrike – Suksesi Ynë

Shqipëria po vuante për dokumente të sigurta dhe shqiptarët kishin vështirësi për të udhëtuar jashtë vendit. Kufijtë ishin të mbyllur, proçeset e vizave ishin të gjata dhe vetëm një përzgjedhje e njerëzve udhëtonin jashtë Shqipërisë. Qeveria ishte duke luftuar rastet e mëdha të korrupsionit për dokumente të falsifikuara dhe kjo ishte një çështje që duhej të shmangej për të mirën e integrimit të vendit në Bashkimin Evropian. 

Më shumë

.